Snabblån och dess ränta

Ett snabblån är en mycket bekväm låneform tillgänglig hos banken. Vi behöver inte ange för vilket syfte vi försöker få pengar från banken. Vi kan använda pengar fritt enligt våra önskemål. Fördelen med ett kontantlån är också minimalism i de nödvändiga formaliteterna. Tack vare detta behöver vi inte slösa tid på att komplettera ytterligare dokumentation, och vår kreditvärdighet är verifierad direkt av banken. Tyvärr, bland alla finansiella tjänster är ett kontantlån en produkt som vi måste betala mest. Vid granskning av kontantlån erbjuder vi särskild uppmärksamhet åt räntan på lånet. För att vara helt nöjd med dina val borde vi därför veta vad räntan beror på och hur vi kan beräkna det faktiska belopp vi åtar oss att betala när vi undertecknar låneavtalet.

Vad påverkar kostnaden för kredit?
Den mest uppenbara kostnaden som vi uppkommer genom att låna i banken är räntan på grund av det belopp vi krediterar. Vi kommer emellertid sällan ihåg att de avdrag i vilka vi kommer att betala skulden inkluderar också extra avgifter relaterade till min. med en provision om beviljande av ett lån och även för försäkringen. Alla dessa element utgör APR, eller Real Annual Interest Rate. Om vi ​​jämför erbjudanden från flera banker är det mest effektivt att kontrollera var och en för APR. På så sätt hittar vi den mest attraktiva produkten på finansmarknaden.

Vad bestämmer räntan på lånet?
Den avgörande frågan är det belopp som vi krediterar och låneperioden. Kontantlån är per definition kortfristiga och deras återbetalningsperiod är vanligtvis från några till flera månader (vid ett större lån, vilket dessutom måste säkras). Vi måste komma ihåg att ju kortare lånetiden desto större månatlig avbetalning, men i allmänhet betalar vi för ett sådant lån mindre än långsiktigt.

Bankerna ändrar sina erbjudanden beroende på landets ekonomiska situation. Viktiga faktorer är inflation, WIBOR och i synnerhet räntor. Bankmarknaden försöker anpassa sig till vad som godkänns av penningpolitiska rådet och ACI Financial Markets Association. NBP-referensräntan är det grundläggande värdet som beaktas vid fastställandet av räntan på lån. De lägre räntorna är desto mer fördelaktiga är det för konsumenterna och eventuella räntesänkningar. För närvarande är referensräntan 2,5% och finansanalytiker förväntar sig inte att det ändras åtminstone till september i år. Det här är goda nyheter för personer som beslutar om ett lån just nu, liksom för dem som fortsätter att betala sina skulder. Vi måste emellertid komma ihåg att situationen kan förändras drastiskt – särskilt att de finansiella prognoserna redan föreslår en ökning av inflationen för tredje kvartalet det innevarande året. och 2019.

För närvarande varierar räntorna på kontantlån från ca 8,7% till 24,0%. Om du ser sådana stora skillnader i erbjudanden, är det värt att läsa kontraktet noggrant och kontrollera vilka villkor vi kommer att få de pengar vi behöver.

Rate this post

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *